Medzi banánmi z Ekvádoru našiel skladník tehličky s kokaínom

TA3 TASR
17.8.2019 20:34

Pracovník skladu v bulharskom prístavnom meste Burgas našiel 75 kilogramov kokaínu, ktorý bol ukrytý medzi banánmi privezenými v Ekvádoru.

Medzi banánmi z Ekvádoru našiel skladník tehličky s kokaínom
SITA/AP (ilustračné foto)

Nálezca upozornil v sobotu ráno políciu na tehličky s drogou, obalené v kovovej fólii, ktoré jednotlivo vážili dva a pol kilogramu, informoval burgaský policajný riaditeľ Kalojan Kalojanov. Nachádzali sa v zásielke 20.626 škatúľ banánov, povedal oblastný prokurátor Georgi Činev novinárom pred skladom spoločnosti InterCitrus zaoberajúcej sa distribúciou ovocia.

Podľa predstaviteľov banány priviezli do Burgasu ešte 27. júla, a to loďou z Ekvádoru, ktorá mala zastávku aj v Taliansku. Bulharské orgány v najbližších dňoch prehľadajú aj sklady uvedenej spoločnosti v Sofii, Varne a Plovdive, časť týchto banánov však už bola exportovaná do Rumunska.

Rumunsko a Bulharsko sú považované za dôležité tranzitné body pri pašovaní kokaínu z Latinskej Ameriky do západnej Európy. Zadržanie takéhoto množstva drogy v bulharských prístavoch je však nezvyčajné a v prípade Burgasu ide o zatiaľ najväčší tohtoročný úlovok, povedal Kalojanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok