Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slnečné okuliare Snapchat Spectacles 3 už snímajú fotky a videá v 3D

Slnečné okuliare Snapchat Spectacles 3 už snímajú fotky a videá v 3D
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Snap uviedla tretiu generáciu slnečných okuliarov Spectacles, ktoré umožňujú snímanie momentov pre sociálne médium Snapchat priamo z pohľadu nositeľa. Nové okuliare Spectacles 3 pritom dokážu zachytiť fotografie a videá v 3D.

Schopnosť trojrozmerného snímania fotografií a videí je možná pridaním ďalšieho fotoaparátu. Okuliare Snapchat Spectacles 3 tak majú integrované dva fotoaparáty s vysokým rozlíšením, ktoré sú umiestnené na pravej a ľavej rámu okuliarov Rovnako ako v prípade starších modelov slnečných okuliarov Spectacles, sa fotky a videá bezdrôtovo posielajú do pripojeného smartfónu, kde si ich používateľ môže upraviť a zverejniť v službe Snapchat.

Spoločnosť Snap s novými okuliarmi skúša potenciál pre vylepšenie rozšírenej reality a tak do scén môžu byť pridané rôzne digitálne objekty alebo kreslené postavičky, rovnako ako v samotnej aplikácii Snapchat. Podobne ako v prípade predchádzajúcich modelov existuje funkcia ochrany súkromia, kedy sa pri snímaní rozsvieti svetlo, aby ľudia pred vami vedeli, že ich nakrúcate.

Slnečné okuliare Snapchat Spectacles 3 s 3D snímaním fotografií a videí.

Samotný rám bol vylepšený a je vyrobený z vysokopevnostnej nehrdzavejúcej ocele, ktorý môže byť v čiernej alebo pieskovej farbe. Nechýba nabíjacie puzdro, ktorého batéria nabije okuliare až štyrikrát, kým bude treba vyhľadať sieťovú zásuvku. Údaj o výdrži batérie v okuliaroch však nebol zverejnený. Okuliare majú 4 GB úložný priestor, na ktorý sa zmestí približne 100 videí alebo 1 200 fotografií.

Používateľov Snapchatu by však mohla odradiť cena, ktorá s 3D snímaním poriadne narástla. Zatiaľ čo model slnečných okuliarov Snapchat Spectacles 2 sa stále predáva za 150 dolárov, nové okuliare Snapchat Spectacles 3 stoja až 380 dolárov. Predbežné objednávky sú už spustené a distribúcia by sa mala podľa výrobcu začať niekedy „na jeseň“.

Slnečné okuliare Snapchat Spectacles 3 s 3D snímaním fotografií a videí.