Fico vidí džihád proti Smeru, Kočnerove správy sú vraj neoverené

TA3 SITA
15.8.2019 15:09

Útok na Smer je vraj bezprecedentný. Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval predsedu vlády, ktorý je "po straníckej linke jeho podriadeným", šéfa polície, prokuratúry i ministerku vnútra, aby "spravili poriadok". O šifrovanej komunikácii Mariana Kočnera, v ktorej sa spomína on, Robert Kaliňák, Andrej Danko i Béla Bugár hovorí, že je nedôveryhodná a médiá sú zaujaté, keď jej na rozdiel od iných škandálov veria. Je tu džihád proti Smeru, zdôraznil.

Robert Fico odmieta, že by sa niekedy s Kočnerom stretol tak, ako je to opísané v uniknutej komunikácii z aplikácie Threema. "Môžete sa ma stokrát pýtať, môžem ísť na detektor lži. Ja som sa s ním nikdy tak nestretol," povedal Fico. "Čokoľvek povie Marian Kočner na svoju obhajobu, je nezmysel. S jedinou výnimkou - ak je to proti Smeru. Vtedy, ak je to aj neoverené, je to podľa vás pravda," vyčítal médiám predseda Smeru.

Kritizoval "verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie pána Kočnera" médiami. Tie podľa neho vedú proti Smeru džihád. Expremiér okrem toho povedal, že trendy prieskumov verejnej mienky naznačujú, že Smer-SD môže piatykrát vyhrať parlamentné voľby a môže byť opäť vo vláde. Priestor na to podľa neho vytvárajú kauzy opozície. 

Fico vyzval predsedu vlády Petra Pellegriniho a ministerku vnútra Denisu Sakovú k politickej zodpovednosti. Taktiež vyzval policajného prezidenta Milana Lučanského a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby urobili poriadok v orgánoch činných v trestnom konaní. Fico očakáva aj zvolanie branno-bezpečnostného parlamentného výboru. Žiada zistiť, do akej miery sú orgány činné v trestnom konaní pod politickým tlakom.

Premiér Peter Pellegrini nebude komentovať "čiastkové a neoverené" informácie, ktoré cez médiá unikajú z vyšetrovacích spisov. Chce počkať na závery vyšetrovania. "Nechajme orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu. Všetci statoční policajti, prokurátori a sudcovia majú moju plnú podporu i podporu vlády Slovenskej republiky," uviedol v stanovisku Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok