Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic skryl domácu bezpečnostnú kameru do stojacej lampy

Panasonic skryl domácu bezpečnostnú kameru do stojacej lampy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina domácich bezpečnostných kamier býva namontovaná na stene alebo je položená na policiach nábytku. Síce takto môžu odstrašiť prípadného zlodeja, no zároveň kazia estetiku obývacej izby. Spoločnosť Panasonic sa preto rozhodla integrovať bezpečnostnú kameru do štýlovej stojacej lampy.

Nová stojacia lampa s bezpečnostnou kamerou nesie názov HomeHawk Floor a dodáva sa v troch veľkostiach. Okrem podlahových modelov je k dispozícii model Shelf, ktorý je navrhnutý tak, aby sa dal bez problémov položiť na nábytok. Monitorovacia kamera v lampe má rozlíšenie 1080p a je vybavená širokouhlým objektívom s uhlom záberu 140 stupňov, spolu s pohybovým senzorom. Ten slúži tiež na aktiváciu okolitého svetla v prípade, že zaregistruje niekoho vstúpiť do miestnosti.

Stojacia lampa s bezpečnostnou kamerou HomeHawk Floor.

Zariadenie sa pripája k domácej Wi-Fi sieti a s pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie si používateľ môže nastaviť konkrétne oblasti detekcie pohybu a vie si prezerať zábery z kamery na diaľku. Zabudovaný mikrofón a reproduktory zaistia obojsmernú komunikáciu a lampa s kamerou HomeHawk Floor sa dá ovládať aj prostredníctvom hlasových príkazov cez digitálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant.

Stojacia lampa s bezpečnostnou kamerou HomeHawk Floor.

Kombinácia podlahového svietidla a bezpečnostnej kamery sa zapája do elektrickej siete, no používateľ môže vložiť 8 batérií veľkosti AA, ktoré poslúžia ako záložný zdroj energie v prípade výpadku napájania. Kamera sa dá nastaviť tak, aby sa automaticky spustila, keď opustíte dom. Zábery sa ukladajú na kartu microSD, takže nie je nutné platiť mesačné poplatky za cloudové uloženie. Samozrejmosťou je kompatibilita s ďalšími členmi rodiny zariadenie HomeHawk.

Stojaca podlahová lampa HomeHawk Floor sa predáva za 249,95 dolárov v čiernom prevedení alebo za 279,95 dolárov v prevedení šedej textílie. Menšia policová verzia HomeHawk Shelf sa predáva za 129,95 dolárov.

Stojacia lampa s bezpečnostnou kamerou HomeHawk Floor.