Bratislavský Slovan odcestoval do Írska s cieľom postúpiť do play-off

TA3 TASR
12.8.2019 12:38

Výprava s futbalistami bratislavského Slovana odletela do Dublinu na odvetu 3. predkola Európskej ligy UEFA. V Írsku zabojuje náš dvadsaťpäťnásobný majster s tamojším Dundalkom o postup do play-off.

Futbalisti Slovana sa na odvetný zápas naladili hladkým triumfom vo Fortuna Lige nad Zlatými Moravcami 4:0. Brankár Dominik Greif si želá čisté konto aj v Dubline proti FC Dundalk, no upozorňuje na silu domácich. Výprava Slovana odletela do Írska aj s Dávidom Holmanom a Andražom Šporarom, ktorí mali zdravotné problémy. Duel je na programe v utorok o 21.00 SELČ.

Trénera Slovana Jána Kozáka ml. potešil ligový triumf proti ViOnu aj preto, že do zápasu nastúpili hráči s menšou minutážou: "Každý cíti šancu a každý je dôležitý. Striedania už boli smerované na utorok, aby si hráči oddýchli. Verím, že vyberieme takú zostavu, ktorá bude úspešná." V základnej jedenástke chýbalo niekoľko jej stabilných hráčov, ale aj zranený kanonier Andraž Šporar. Zápas navyše nedohral stredopoliar Dávid Holman. "Dávid bol v prvom zápase s Dundalkom náš najlepší hráč a v ligovom súboji to potvrdil. Verím, že sa aj naďalej bude zlepšovať. Má nakopnuté lýtko, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, ale urobíme pre jeho štart maximum. Oddychovali aj Božikov a Abena, odohrali dosť zápasov, Šporar má ľahšie zranenie, mal by byť v poriadku," dodal kouč "belasých".

Slovan chce v Írsku nadviazať na dobrú defenzívu, ktoré ho momentálne zdobí. "Belasí" neinkasovali v EL a v domácej súťaži už v piatich zápasoch za sebou, pred týždňom doma nad Dundalkom zvíťazili 1:0. "Je to najlepšia východisková pozícia. Gólov mohlo byť viac, ale musíme byť spokojní s tým, čo je. Musíme sa dobre pripraviť, súper je kvalitný a vieme, že nás nečaká nič ľahké. Ciele pre nás sa nemenia, takže budeme chcieť neinkasovať a streliť nejaký gól," povedal brankár Dominik Greif.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok