J. Mihál: Prvých 100 dní prinieslo zlé správy, zmeny poškodia prakticky každého

TA3
14.7.2012 18:02

Za prvých sto dní druhej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a najmä pôsobenia Jána Richtera (Smer-SD) na poste šéfa rezortu práce dostali Slováci samé zlé správy. Upozorňuje na to exminister práce Jozef Mihál (SaS) a varuje pred katastrofou, ktorú prinesú plné štyri roky vládnutia Ficovho kabinetu.

J. Mihál: Prvých 100 dní prinieslo zlé správy, zmeny poškodia prakticky každého
SITA

"Sľubované istoty, ktoré mal Smer v predvolebnom programe, sa zmenili na rany istoty, ktoré zasahujú hlava nehlava prakticky každého. Každého, kto je aspoň trochu aktívny, pracuje a snaží sa zlepšiť svoju finančnú situáciu," zhodnotil pre TASR pripravované zmeny na ministerstve.

Upriamil pozornosť na zvyšovanie odvodov daní, a teda zasiahnutie najmä živnostníkov či dohodárov. "Deštruovať sa má druhý dôchodkový pilier, čo znamená, že 1,5 milióna sporiteľov bude mať otázne svoje dôchodky," vysvetlil Mihál svoj postoj k zníženiu odvodov do kapitalizačného piliera z 9 % na 4 % a k zmene poplatkovej politiky.

"Tieto kroky vlády však nie sú vyvážené skutočne žiadnymi dobrými správami. Ani sa nebude zvyšovať materská, ani sa nebudú robiť žiadne opatrenia, ktoré by zlepšili situáciu ľudí, ktorí sú v ťažkej sociálnej situácii. Nič pozitívne teda na prvých 100 dňoch nevidím," podotkol Mihál a dodal, že dôkazom jeho tvrdení je plán kabinetu získať z navrhovaných zmien do rozpočtu viac ako jednu miliardu eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok