Takmer došlo k tragédii. Pri Miškovci išli oproti sebe dva IC vlaky

TA3 TASR
10.8.2019 00:20

Pre zle nastavenú výhybku museli v piatok popoludní zastaviť dva proti sebe idúce vlaky InterCity pri Miškovci na severovýchode Maďarska, informoval spravodajský server Index.hu.

Takmer došlo k tragédii. Pri Miškovci išli oproti sebe dva IC vlaky
SITA/AP (ilustračné foto)

Podľa servera špecializujúceho sa na železničnú dopravu iho.hu vlaky pri stanici Hort-Csány zastavili od seba vo vzdialenosti menej ako 200 metrov. IC Rózsa prichádzajúci od Hatvanu a smerujúci cez Miškovec do Nyíregyháze pomaly vychádzal zo stanice, keď rušňovodič zistil, že koľajová výhybka je zle nastavená, preto vlak okamžite zastavil. IC Borsod prichádzajúci od Miškovca a smerujúci do Hatvanu zastavili tisíc metrov pred stanicou.

Maďarské železnice pre Index.hu ale uviedli, že vzdialenosť medzi zastavenými vlakmi bola pôvodne tisíc metrov a že priame nebezpečenstvo nehrozilo. IC Borsod až neskôr potiahli bližšie k druhej vlakovej súprave, kde cestujúci z neho mohli bezpečnejšie presadnúť na autobusy. Vlakovú dopravu v úseku Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk až do večerných hodín prerušili, pretože prípad začala vyšetrovať polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok