Britániu zasiahol veľký výpadok elektriny, narušil aj dopravu

TA3 TASR
9.8.2019 21:05

Výpadky elektrického prúdu postihli v piatok podvečer veľké časti britskej metropoly Londýn, ako aj ďalšie rozsiahle oblasti v Spojenom kráľovstve, kde narušili bežný život i dopravu, uvádzajú televízna stanica BBC i agentúra DPA.

Britániu zasiahol veľký výpadok elektriny, narušil aj dopravu
SITA/AP

Distribútori elektrickej energie informujú o "závažných incidentoch" vo Walese i regiónoch Juhovýchodné Anglicko, Midlands, Juhozápadné Anglicko. Výpadky prúdu zaznamenali aj v regióne Severovýchodné Anglicko. Spoločnosť UK Power Networks oznámila, že problém zapríčinila porucha prenosovej siete National Grid.

Londýnsky dopravný podnik medzičasom uviedol, že výpadok prúdu postihuje semafory i železničnú dopravu - meškajú mnohé vlaky. Cestujúci z medzinárodného letiska v Newcastle hlásili, že výpadok prúdu tam trval zhruba 15 minút. Londýnske letiská Heathrow, Gatwick a Luton výpadky neovplyvnili. Železničná spoločnosť Network Rail uviedla, že v dôsledku výpadkov prúdu zastavili všetky vlaky, internetový signalizačný systém sa jej však zakrátko podarilo obnoviť. Pasažierov vlakovej dopravy varovali, aby rátali s meškaniami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok