Kiska na hrane, Bugár mimo parlamentu. Zverejnili nový prieskum

TA3
9.8.2019 11:32

Smer-SD by sa aj podľa posledného prieskumu preferencií agentúry Focus stal víťazom parlamentných volieb. Pomer síl v pléne sa vďaka príchodu nových strán mení. Nová koalícia Progresívneho Slovenska a Spolu, hoci už nestúpa, v prieskume skončila na druhom mieste. Tretí sú kotlebovci.

V parlamente by sa ocitlo až deväť zoskupení. Okrem prvej trojice by to boli kresťanskí demokrati s podporou 7,5 percenta, SaS a SNS, ktorých by podporilo sedem percent respondentov, Sme rodina s podporou na úrovni 6,3 percenta, matovičovci s rovnými šiestimi percentami a do parlamentu by sa tesne dostala aj strana Andreja Kisku Za ľudí. Získala by rovných päť percent.

Agentúra Focus uskutočnila prieskum v dňoch 1.8. až 7.8. formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1020 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok