Žilina doma deklasovala nováčika z Myjavy 4:1

TASR, SITA
13.7.2012 22:36

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatok v úvodnom zápase 1. kola Corgoň Ligy nad Spartakom Myjava 4:1. Úradujúci majster načal na svojom ihrisku nováčika presným zásahom Guimu, v druhom dejstve pridali ďalšie tri góly Róbert Pich, Miroslav Káčer a Miroslav Barčík.

Žilina doma deklasovala nováčika z Myjavy 4:1
SITA

MŠK Žilina - Spartak Myjava 4:1 (1:0)
Góly: 32. Azevedo Guima, 59. Pich, 63. Káčer, 79. Barčík - 88. Častulín, ŽK: 55. Sabo, 71. Kosík (obaja Myjava), ČK: 71. Sabo (Myjava) po druhej ŽK, rozhodovali: Prešinský - Mikulaj, Cuninka, 3112 divákov 

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Akakpo, Piaček, V. Leitner (72. S. Angelovič) - Pečovský - Barčík, Káčer, Paur (54. Šulek) - Azevedo Guima (65. Deza), Pich 
Myjava: Solnička - Neoveský, Černáček, Duga, Častulín - Peter Ďuriš (60. J. Petráš), Štrba (69. Dian), Peter Majerník, Sabo - Kosík (79. Šebek), Sládek 

Prvý vzruch prišiel v 14. min, keď po centri Leitnera hlavičkoval Piaček tesne vedľa spojnice. Hneď vzápätí sa na opačnej strane prezentoval nepresnou strelou z päťky Majerník. V 20. min sa do sľubného brejku dostával hosťujúci Kosík, ale včasným vybehnutím mu zmaril šancu domáci gólman Dúbravka. Potom sa predviedol aj bývalý hráč MŠK Štrba, po jeho obstrelení múru mieril hlavičkou nad Majerník.

Po polhodine hry padol prvý gól, keď si na hranici šestnástky postavil loptu Vladimír Leitner a zakrútil ju na hlavu Azeveda Guimu, ktorý na dvakrát prekonal Solničku - 1:0. Najväčšiu šancu prvého polčasu si vypracovali Myjavčania na jeho konci, keď sa z otočky nepresadil Sládek a z dorážky neuspel ani Majerník, v obidvoch prípadoch reflexívne zabránil gólu Dúbravka.

Hneď po zmene strán vyskúšal pozornosť žilinského brankára Sládek, jeho strele spoza šestnástky však chýbala razancia. Na opačnej strane ukázali nacvičený signál domáci, keď Barčík centroval presne na hlavu Akakpa, lopta však letela tesne mimo. Po hodine hry zvýšila Žilina svoj náskok, keď Pich zvnútra šestnástky pekne obstrelil bezmocného gólmana Myjavy - 2:0. Už onedlho bolo 3:0, keď po peknej akcii a centri Picha ešte krajšie trafil hlavou mladík z liahne MŠK 16-ročný Miroslav Káčer.

Neskôr mohli domáci pykať za laxnosť v rozohrávke, ale po faule Dúbravku na Saba dostal na prekvapenie všetkých druhú žltú faulovaný hráč, ktorý tak musel ísť predčasne pod sprchy. Štvrtú poistku potom pridal kapitán Barčík, ktorý pekne zakrútil loptu z priameho kopu zo šestnástkového oblúka - 4:0. Hostia v závere už len skorigovali, po skrumáži v šestnástke MŠK trafil presne do horného rohu Častulín - 4:1. 

Hlasy:
Frans Adelaar (tréner Žiliny): "V prvom polčase sme mali problém s priestorom, Myjava hrala organizovane a my sme nemali dostatok miesta. V druhom dejstve sme hrali lepšie pozične, dokázali sme si meniť miesta. Som spokojný, že sme štyrikrát skórovali a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. "

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Bol to pre nás historický zápas. Zanechali sme dobrý dojem, ale pribrzdil nás druhý gól Žiliny. Treba jej zagratulovať k víťazstvu a držať palce v utorok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok