Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Galaxy Active 2 s dotykovým rámom a LTE

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung pokračuje vo vytváraní vlastnej cesty popri inteligentných hodinkách Apple Watch a modeloch s operačným systémom Wear OS od Google. Najnovšie hodinky Galaxy Watch Active 2 s operačným systémom Tizen si pritom prinášajú dotykový rám, podporu LTE a ďalšie vylepšenia.

Inteligentné hodinky Galaxy Watch Active 2 sú nástupcom modelu Galaxy Watch Active, ktorý bol uvedený na trh vo februári. Za tých pár mesiacov však vývojári spravili niekoľko významných vylepšení. Pohyb v menu a v ponukách na displeji hodiniek uľahčí zavedenie dotykového rámu, vďaka čomu je práca s aplikáciami v operačnom systéme Tizen oveľa jednoduchšia.

Najnovšie hodinky z dielne Samsungu prichádzajú v dvoch veľkostiach. Na výber je model s priemerom tela 44 milimetrov, v ktorom je osadený 1,4 palcový displej, alebo 40 milimetrový model s 1,2 palcovým displejom. K dispozícii je tiež možnosť si vybrať variant modelu s LTE pripojením, takže používateľ môže telefonovať priamo s hodinkami Galaxy Watch Active 2 a nepotrebuje mať pri sebe svoj smartfón.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2.

Vývojári zo spoločnosti Samsung sa tiež venovali vylepšeniu akcelerometra a snímača srdcovej frekvencie, čo by malo znamenať presnejšie a spoľahlivejšie údaje o kondícii nositeľa v porovnaní so starším modelom hodiniek. Galaxy Watch Active 2 budú mať navyše funkciu EKG pre dôkladné monitorovanie rýchlosti srdcového rytmu a zistenie akýchkoľvek potenciálnych problémov. Podľa spoločnosti Samsung však táto funkcia potrebuje ďalšie testovanie, kým bude pripravená.

Hodinky Galaxy Watch Active 2 majú 4 GB úložného priestoru a 768 MB alebo 1,5 GB (model s LTE) operačnej pamäte RAM. O výkon sa postará procesor Exynos 9110 s taktovacou frekvenciou 1,15 GHz, ktorý vyrába Samsung. Medzi ďalšie špecifikácie patrí odolnosť voči vode a prachu v kategórii IP68 (ponor do hĺbky 50 metrov), NFC pre mobilné platby, či kompatibilita s iPhone a s väčšinou Android smartfónov. Chýba však GPS modul pre sledovanie trasy, čo však pomáha predĺžiť výdrž batérie na celodennú prevádzkyschopnosť.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2.

Čo sa týka softvérovej časti, okrem možnosti zaznamenávania rekordných kôl a medzičasov pre bežcov, či možnosti tweetovania zo zápästia, pribudla aj nová aplikácia My Style. Tá umožní nasnímanie fotografie vašej súčasnej kombinácie oblečenia pomocou telefónu a na základe toho sa upraví výzor ciferníka tak, aby s vašim oblečením štýlovo ladil. Keď už sa bavíme o štýle, na výber mate hodinky s hliníkovým telom a gumeným (fluoroelastomérnym) remienkom alebo hodinky s telom z nehrdzavejúcej ocele s koženým remienkom. V oboch prípadoch sú k dispozícii tri farebné kombinácie v striebornej, čiernej a zlatej farbe.

Najnovšie inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 stoja 280 dolárov, pričom predbežné objednávky sa začnú prijímať od 6. septembra a predaj sa začne 27. septembra.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2.