Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obratný robot Infinity pomáha s tréningom stolného tenisu

Obratný robot Infinity pomáha s tréningom stolného tenisu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stolný tenis alebo pingpong je hra pre dvoch alebo štyroch hráčov, no niekedy je človek sám a potrebuje aj tak trénovať. K tomu mu môžu dopomôcť rôzne robotické systémy, ktorých funkcie však môžu byť obmedzené alebo bývajú príliš drahé. Nový robot Infinity však za zlomok nákladov prináša pokročilé funkcie pre tréning stolného tenisu.

Nový tréningový robot Infinity Smart Table Tennis je výsledkom partnerstva medzi spoločnosťami Joola a iPong a momentálne sa nachádza v záverečnej fáze vývoja pred spustením výroby, ktorú chcú autori financovať prostredníctvom spustenej start-up kampane.

Tréningový robotický partner pre stolný tenis dokáže simulovať podania pingpongovej loptičky bez rotácie alebo s rotáciou v rôznych smeroch, zatiaľ čo môže vystreliť loptičky rýchlosťou 30 až 100 loptičiek za minútu. Robot Infinity dokáže napodobniť akékoľvek podanie s pohybom 150 stupňov zo strany na stranu, zatiaľ čo vystrelí loptičku až o 50 stupňov nahor alebo o 30 stupňov nadol.

Robotický trenažér Joola Infinity pre stolný tenis.

Používatelia majú samozrejme vlastnú kontrolu nad nastavením rotácie, frekvencie, rýchlosti a trajektórie prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie v spárovanom smartfóne cez Bluetooth pripojenie. V aplikácii sa dajú vybrať vopred nastavané tréningy a spoločnosť Joola sa snaží pravidelne bezplatne pridávať nové tréningy od svetových hráčov a trénerov stolného tenisu.

Robotický trenažér Infinity sa dodáva so záchytnou sieťou a systémom recyklovania loptičiek, ktorý „nalieva loptičky späť do robota pre zachovanie jeho nepretržitej činnosti“, V balení je aj 100 tréningových loptičiek.

Hoci má robot Infinity Joola podobné funkcie ako modely podobných robotov v cenovej kategórii 2 000 dolárov, je ponúkaný na start-up portáli Kickstarter za prijateľných 499 dolárov. To je o 50 percent menej ako je na plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane. Ak všetko pôjde tak ako má, očakáva sa, že prvé kusy sa začnú expedovať v decembri 2020.

Robotický trenažér Joola Infinity pre stolný tenis.