Chlapček, ktorého zhodili zo známeho múzea, má zlomenú chrbticu

TA3 TASR
6.8.2019 16:27

Šesťročný chlapec z Francúzska, ktorého zhodil 17-ročný mladík z vyhliadkovej plošiny na desiatom poschodí múzea Tate Modern v Londýne, má zlomenú chrbticu, ruku aj obe nohy. Tieto informácie odzneli na súdnom pojednávaní s obvineným mladíkom.

Chlapček, ktorého zhodili zo známeho múzea, má zlomenú chrbticu
SITA/AP

Chlapec, ktorý bol v Londýne na dovolenke so svojou rodinou, trpí tiež krvácaním do mozgu, uviedla prokurátorka Sian Morganová na súde pre mladistvých v londýnskej časti Bromley, kde pojednávanie prebiehalo. Polícia už predtým informovala, že chlapec je hospitalizovaný v stabilizovanom, ale naďalej vážnom stave. Jeho život však už nie je v bezprostrednom ohrození. Očitých svedkov incidentu zároveň vyzvala, aby sa prihlásili a vypovedali.

Zmieneného britského mladíka, ktorého totožnosť nesmie byť v súlade s právnymi predpismi zverejnená, na súde obvinili z pokusu o vraždu. On sám na pojednávaní prehovoril len vtedy, keď potvrdil svoje meno a bydlisko. Dodal, že mladík-beloch sa na pojednávanie dostavil v sivej teplákovej súprave, neoholený a s nakrátko ostrihanými vlasmi. Pred súd má opäť predstúpiť vo štvrtok.

Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by sa dieťa a mladík poznali. K činu došlo v nedeľu popoludní po 14.00 h miestneho času, keď boli v múzeu tisíce návštevníkov vrátane mnohých rodín s deťmi. Vyhliadková plošina, z ktorej mladík chlapca zhodil, sa nachádza na desiatom poschodí. Chlapec z nej dopadol na strechu na piatom poschodí múzea. Privolaní zdravotníci dieťa na mieste ošetrili a vrtuľníkom previezli do nemocnice. Sedemnásťročného mladíka zatkli v na mieste činu. Múzeum Tate Modern po incidente evakuovali, no už v pondelok ho znovu otvorili. Vyhliadková plošina, z ktorej chlapca zhodili, však ostala zatvorená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok