Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Right Bike vás premeria pre výber správneho bicykla

Systém Right Bike vás premeria pre výber správneho bicykla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia majú rôzne proporcie a tak vybrať si bicykel, ktorý presne vyhovuje vašim potrebám nie je vždy ľahká úloha. Práve preto spoločnosť Velogicfit navrhla systém Right Bike. Ten s pomocou kombinácie hardvéru a softvéru identifikuje, ktorý bicykel je veľkostne a dizajnom správny pre potreby daného zákazníka.

Filozofiou spoločnosti Velogicfit je, že „každý cyklista má právo mať na svojom bicykli pohodlie“, a rovnako ako ďalšie produkty bol preto vyvinutý systém Right Bike. Ten uľahčí neistým cyklistom výber správneho bicykla, keďže môžu mať problém pri jeho hľadaní aj z toho dôvodu, že rôzne značky môžu ponúkať rôzne geometrie a veľkosti rámu.

Systém Right Bike pre meranie proporcií cyklistu.

Systém Right Bike z hardvérovej časti pozostáva z vysokého stojanu s integrovaným dotykovým displejom a v stavanou 3D kamerou. Zákazník sa postaví pred displej a je navigovaný k tomu, aby zaujal pózu pre meranie, a teda ruky a nohy položil tak, aby zodpovedali pozíciám na obrazovke. Vďaka tomu dokáže kamera zmerať všetky kľúčové telesné proporcie pre výber bicykla.

Následne sa na displeji určí, o aký typ bicykla má zákazník záujem. Po zmeraní a vybraných preferenciách potom jedinečný softvér Velogicfit vyhodnotí všetky údaje a porovná ich s modelmi dostupných bicyklov v obchode. Systém zákazníkovi odporúča v užšom výbere dva modely bicyklov, spolu so zobrazením kľúčových špecifikácií a veľkostí rámu.

Systém Right Bike pre meranie proporcií cyklistu.

Spoločnosť tvrdí, že vďaka tomuto systému získajú zákazníci istotu, že ich vybraný bicykel bude pre nich vhodný a pohodlný, zatiaľ čo predajca získa dôležité informácie o kupujúcom. Systém Right Bike dokáže merať ľudí všetkých veľkostí a veku, pričom algoritmus umelej inteligencie dokáže zobrať do úvahy aj očakávaný rast detí a dospievajúcich, aby odporučil dostatočne prispôsobené bicykle.

Systém Right Bike prešiel testami na Novom Zélande, v Austrálii, na Taiwane a v Nemecku. Spoločnosť Velogicfit sa teraz chystá, že v najbližších mesiacoch začne zavádzať svoje riešenie po celom svete.

Systém Right Bike dokáže merať ľudí všetkých veľkostí a veku.