Kresťanská únia pôjde do volieb 2020, rokuje s viacerými stranami

TA3 SITA
6.8.2019 14:06

Politická strana Kresťanská únia sa zúčastní na parlamentných voľbách v roku 2020. Uviedla to líderka strany Anna Záborská s tým, že v súčasnosti sa vedenie Kresťanskej únie stretáva s členmi a sympatizantmi po celom Slovensku a diskutuje s nimi o prioritách kresťanskej politiky.

Kresťanská únia pôjde do volieb 2020, rokuje s viacerými stranami
SITA/Branislav Bibel

„Zároveň Kresťanská únia pozýva do volebného zápasu osobnosti, ktoré preukázali kresťanské hodnoty svojím životom a chcú zmeniť politiku na Slovensku, aby sa pridali a ukázali, že kresťania majú Slovensku čo ponúknuť," uviedla Záborská. Ako priblížila, Kresťanská únia rokuje s viacerými politickými stranami o predvolebnej spolupráci. „Cieľom je čo najlepšia ponuka občanom tak, aby v nasledujúcich voľbách neprepadol žiaden hlas kresťanov, ale ani tých, ktorým sú kresťanské hodnoty blízke. Základnou podmienkou pre akúkoľvek predvolebnú spoluprácu je vyznávanie rovnakých kresťanských hodnôt v politike a ich verejné presadzovanie," uviedla.

Kresťanská únia chce voličom ponúknuť skutočnú kresťansko-demokratickú politiku, ktorá bude postavená nielen na ochrane života a jeho dôstojnosti, ale aj na podpore rodiny, výchove a ochrane detí a starostlivosti o starších. „V dobe spochybňovania prirodzeného poriadku sveta je potrebné vyslať jasný signál, že to, na čom záleží, sú rodina, deti a dôstojná staroba v kruhu rodiny. Toto treba zohľadniť vo všetkých oblastiach politiky, ako je napríklad zdravotníctvo, školstvo, zamestnanosť, sociálne veci, životné prostredie. Nie rast HDP, ale dôstojný život človeka je prvoradým cieľom Kresťanskej únie i jej politického programu," priblížila postoj strany Záborská.

Ako uviedol hovorca Kresťanskodemokratického hnutia Stano Župa, KDH má záujem rozprávať sa s niektorými kandidátmi, ktorí za Kresťanskú úniu kandidovali v posledných eurovoľbách. „Rokovania, ktoré vedieme o prípadnej kandidatúre, sú do určitého momentu diskrétne. KDH je konzervatívna strana a takéto pravidlá sa snaží dodržiavať," dodal. Zároveň podotkol, že KDH pôjde do parlamentných volieb samostatne. „KDH je tridsaťročná politická strana, Kresťanská únia je strana, ktorá "vznikla" tesne pred poslednými eurovoľbami, kúpením a premenovaním inej politickej strany s pochybným financovaním a s kontroverznými kandidátmi, ktorí predtým za ňu kandidovali," uzavrel Župa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok