Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrická kolobežka MiniFalcon sa dokáže zmestiť do batohu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skladacie elektrické kolobežky nie sú ničím novým, no medzi jazdami ich musíte prenášať v rukách. Nová elektrická kolobežka MiniFalcon je však navrhnutá tak, aby sa v troch krokoch dala zložiť do kompaktného tvaru a mohla sa uložiť do vlastného batohu, ktorý zabezpečí jej pohodlnejšie prenášanie.

Elektrická kolobežka MiniFalcon sa dá zložiť na dĺžku len 60 centimetrov, výšku 23 centimetrov a šírku 15 centimetrov. Je to možné vďaka relatívne malej ploche na státie, teleskopickému stĺpiku s riadidlami, ktoré sa dajú k nemu sklopiť a sklopnému zadnému kolesu. Plocha na státie je v skutočnosti dosť veľká na jednu nohu, no druhá noha sa bude pravdepodobne vznášať vo vzduchu v blízkosti manuálnych a elektrických zadných bŕzd.

Skladacia elektrická kolobežka MiniFalcon.

Ak je kolobežka MiniFalcon rozložená a pripravená na jazdu, dosahuje výšku 115,5 centimetrov, rozpätie riadidiel je 44 centimetrov a vzdialenosť medzi kolesami je 62 centimetrov. Napriek svojej relatívne nízkej váhe 8,1 kilogramov dokáže uniesť jazdca s hmotnosťou až 100 kilogramov. Rám je vyrobený z leteckého hliníka a polyuretánové pneumatiky sú odolné voči prepichnutiu. Elektromotor s výkonom 250 wattov je umiestnený v náboji zadného kolesa.

MiniFalcon dosiahne maximálnu rýchlosť 25 km / h. Lítium-iónová batéria poskytne energiu pre prekonanie vzdialenosti približne 15 kilometrov na jedno nabitie. Dojazd sa dá o niečo predĺžiť vďaka rekuperačnému brzdovému systému. Batéria sa do plnej kapacity nabije už za 2 hodiny.

Skladacia elektrická kolobežka MiniFalcon.

Jazdec si môže vybrať medzi tromi rýchlostnými stupňami, pričom táto elektrická kolobežka zvládne stúpanie do kopca so sklonom až 15 stupňov. O lepšiu kontrolu počas prudkého brzdenia sa postará ABS a k pohodlnejšej jazde zase prispejú tlmiče predného a zadného kolesa. Na riadidlách je umiestnený digitálny displej, ktorý používateľovi poskytne všetky potrebné informácie.

Skladacia elektrická kolobežka MiniFalcon sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za finančnú podporu od 295 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 448 EUR. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v októbri tohto roka.

Skladacia elektrická kolobežka MiniFalcon.