Chlapčeka zhodili z vyhliadky známeho múzea. Zázračne prežil

TA3 TASR
5.8.2019 13:33

Šesťročný chlapec, ktorého zhodil 17-ročný mladík z vyhliadkovej plošiny na desiatom poschodí múzea Tate Modern v Londýne, už nie je v ohrození života. Oznámila to miestna polícia.

Incident vyšetrujú

Mladík, ktorý chlapca zhodil, zostáva vo vyšetrovacej väzbe, pričom je podozrivý z pokusu o vraždu. Múzeum Tate Modern po incidente evakuovali, no už v pondelok ho mali znovuotvoriť. Vyhliadková plošina, z ktorej chlapca zhodili, však nateraz ostáva zatvorená. Chlapec z nej dopadol na strechu na piatom poschodí múzea. Privolaní zdravotníci dieťa na mieste ošetrili a vrtuľníkom previezli do nemocnice.

Policajný hovorca informoval, že chlapec už nie je "v ohrození života""Je v kritickom avšak stabilizovanom stave," uviedol a dodal, že polícia sa "stále snaží objasniť okolnosti včerajšieho incidentu". Aj hovorca Tate Modern informoval, že múzeum úzko spolupracuje s políciou, aby jej pomohlo s vyšetrovaním.

Počuli hlasný náraz

Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by sa dieťa a mladík poznali. K činu došlo v nedeľu popoludní po 14.00 h miestneho času, keď v galérii boli tisíce návštevníkov vrátane mnohých rodín s deťmi. Návštevníčka Nancy Barnfieldová pre denník Daily Mirror povedala, ľudia nachádzajúci sa v nedeľu na vyhliadkovej plošine najprv počuli hlasný náraz. Potom jedna žena začala hystericky kričať: "Kde je môj syn, kde je môj syn?" Ostatní návštevníci obstúpili mladíka, aby nemohol odísť. Ten tam podľa Barnfieldovej "len stál a bol pokojný", až kým neprišla polícia.

Tate Modern je jedno z najväčších múzeí súčasného umenia na svete. Vlani sa zaradilo medzi najobľúbenejšie turistické atrakcie Spojeného kráľovstva, keď ho podľa BBC navštívilo približne 5,9 milióna ľudí. Múzeum je umiestnené v bývalej elektrárni na brehu rieky Temža.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok