Fotogaléria: V Sliači ukázali najmodernejšie stroje našej armády

TA3 TASR
3.8.2019 17:45

Na základni Sliač odštartovala najväčšia letecká šou na Slovensku - Medzinárodné letecké dni SIAF. Počas dvoch dní návštevníkom ponúka nonstop sedem hodín letového programu vo vzduchu a množstvo pozemnej techniky.

Ako na otvorení uviedol minister obrany Peter Gajdoš, deviaty ročník MLD SIAF sa nesie v znamení pripomenutia si 100. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika a 75. výročia Slovenského národného povstania. Práve letisko Tri duby bolo jeho historickým medzníkom.

"Predstavujeme tu našu modernú leteckú techniku, akým spôsobom modernizujeme ozbrojené sily s dôrazom na vzdušné. Mnohým sa z tohto hľadiska splnil sen. A som nesmierne rád, že vláda schválila materiál na modernizáciu stíhacieho letectva, ktorý som predložil a v roku 2023 sa budeme môcť pochváliť našimi novými stíhacími lietadlami," zdôraznil Gajdoš. Podľa neho to najmodernejšie, čo slovenské ozbrojené sily majú, je tu v prospech zabezpečenia bezpečnosti občanov a celej krajiny 24 hodín denne sedem dní v týždni.

Predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý sa tiež zúčastnil na slávnostnom otvorení, v tomto podujatí vidí aj motiváciu pre mladých ľudí, ktorí rozmýšľajú o svojej budúcnosti. Tou by mohla byť služba v armáde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok