Hviezdny Messi dostal trojmesačný dištanc, pustil sa do rozhodcov

TA3 SITA
3.8.2019 10:37

Futbalová konfederácia Južnej Ameriky udelila až trojmesačný dištanc ofenzívnej megahviezde argentínskej reprezentácie Lionelovi Messimu.

Tridsaťdvaročný kapitán národného tímu "albicelestes" si trest vyslúžil za ostré slová po skončení juhoamerického šampionátu Copa América v Brazílii na adresu rozhodcov. Po súboji o 3. miesto, v ktorom Messi dostal prísnu červenú kartu a neskôr sa odmietol zúčastniť na medailovom ceremoniáli, označil arbitrov za skorumpovaných a dodal, že na turnaji bolo všetko prichystané na víťazstvo Brazílie. Messi tiež musí zaplatiť pokutu vo výške 50-tisíc amerických dolárov.

Ak sa futbalista ani argentínska federácia voči trestu neodvolajú, Messi nenastúpi v štyroch prípravných dueloch výberu Argentíny - v septembri proti Čile a Mexiku, v októbri proti Nemecku a zatiaľ nezverejnenému súperovi. Lionel Messi už má automaticky zastavenú činnosť na jeden súťažný duel za spomenuté vylúčenie, nemôže hrať v marci 2020 v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2020.

Bezprostredne po skončení Copa América španielsky denník AS informoval, že Messimu hrozí až dvojročný dištanc v zápasoch pod gesciou CONMEBOL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok