Na obľúbenú kalifornskú pláž sa zrútila časť útesu, hlásia mŕtvych

TA3 TASR
3.8.2019 08:00

Na obľúbenú pláž Grandview Surf Beach v južnej Kalifornii sa zrútila časť útesu. Pôvodne hlásili jednu obeť, avšak počet mŕtvych už stúpol na troch. V sobotu o tom informovali tamojšie úrady.

Na obľúbenú kalifornskú pláž sa zrútila časť útesu, hlásia mŕtvych
SITA/AP

Pieskovcový zráz sa uvoľnil krátko pred 15.00 h miestneho času v Encinitas, okrajovej časti mesta San Diego. Oblasť je mimoriadne obľúbená u miestnych obyvateľov, surferov a rekreantov.

Pláž bola v čase zrútenia zrázu plná ľudí. Z vrtuľníka televízie KNSD-TV boli nakrútené zábery plážových stoličiek, uterákov, surfovacích dosiek a plážových hračiek, rozhádzaných po piesku. Dvoch ľudí v kritickom stave letecky previezli do nemocníc a dvom ošetrili menšie zranenia, oznámil šéf hasičov v Encinitas Mike Stein.

Domy na vrchu útesu neboli ohrozené. Záchranári hľadali aj ďalšie možné obete, ale z bezpečnostných dôvodov nemohli pátrať priamo v zosuve. Útesy v južnej Kalifornii sa zosúvajú štyri- až osemkrát do roka, ale "nikdy nie v takomto rozsahu", povedal tamojší predstaviteľ Brian Ketterer. "Pobrežie eroduje prirodzene. Tak vznikajú sčasti aj samotné pláže," uviedol šéf plavčíkov Larry Giles.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok