Najhľadanejšieho Slováka Mella zadržali v Karibiku

TASR, TA3, SITA
13.7.2012 09:34

Polícia v San Pedre na ostrove Belize v strednej Amerike zatkla Karola Mella (42). Uvádza to internetový portál cas.sk. Podľa údajov miestnych médií bol zatknutý v stredu 11. júla.

Najhľadanejšieho Slováka Mella zadržali v Karibiku
sanpedrosun.com

Informáciu o zatknutí potvrdil Novému Času aj policajný zdroj. Stalo sa tak niekoľko mesiacov po tom, čo bol naňho vydaný medzinárodný zatykač. Mella transportovali vo štvrtok 12. júla do hlavného mesta Belize Balmopanu. Tam bol odovzdaný do rúk Interpolu.

Mello je jedným z obvinených z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Rovnako tak čelí obvineniu z objednávky vraždy. Pri vyčíňaní jeho kumpánov v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zomreli chlapec a žena. Pôvodne bol však útok namierený na expolicajta Juraja Gála, chlapcovho otca. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala v marci 2003.

Na úteku bol od novembra 2006. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Karola M. pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

Karol-Mello-arrested-in-San-Pedro-by-Interpol-1-600x439.jpg
m4.jpg
Karol-Mello-arrested-in-San-Pedro-by-Interpol-4-600x439.jpg

Foto: sanpedrosun.com

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok