Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Náramky Mictic premieňajú pohyby vašich rúk na hudbu

Náramky Mictic premieňajú pohyby vašich rúk na hudbu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Inovatívne nositeľné zariadenia Mictic, v podobe dvojice náramkov citlivých na pohyb, sa pripájajú k telefónu cez Bluetooth a potom podľa pohybov rúk vytvárajú hudbu. Umožnia vám hrať na rôzne virtuálne hudobné nástroje alebo generovať si vlastný hudobný sprievod pre vaše tanečné pohyby.

Náramky Mictic vyzerajú viac-menej ako bežný fitness náramok a po ich umiestení na zápästia získavajú množstvo údajov z integrovaných akcelerometrov. Tie potom sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android používa pre rozhodovanie o tom, aké zvuky sa majú hrať.

Senzorické hudobné náramky Mictic.

V jednom režime sa vytvárajú industriálne zvuky, ktoré poskytnú zvukové efekty napríklad pre robotický tanec. Ďalší režim generuje bubny a basy tak, aby zodpovedali vašim tanečným pohybom. V treťom režime môže nositeľ hrať na určitý druh virtuálneho hudobného nástroja, ako je klavír a bicie nástroje, napríklad pre jazzovú improvizáciu. Posledný štvrtý režim umožní sedieť na stoličke a správať sa, ako keby ste hrali na violončelo, pričom aplikácia sa snaží uhádnuť, čo hráte a podľa toho replikovať hru na violončelo.

Senzorické hudobné náramky Mictic.

Náramky predstavujú inovatívny spôsob hrania hudby, pričom sa odbúrava potreba dlhého učenia sa a skúšania. Dá sa s ním veľmi jednoducho zabaviť aj bez nejakých predchádzajúcich skúseností s hudobnými nástrojmi. No samozrejme s kompromisom nie úplnej presnosti a viac-menej pohybom získa používateľ zvuk, ktorý mu systém poskytne. Je to síce vhodné pre improvizáciu, no ťažko sa bude dať replikovať nejaká konkrétna skladba.

Sprievodná mobilná aplikácia pre náramky Mictic.

Náramky Mictic však môžu byť skvelým nástrojom pre pouličných umelcov a zábavnou hračkou pre experimentovanie nielen pre deti. Momentálne sa dajú predbežne objednať za 99 dolárov, plus poštovné, s dodávkou naplánovanou na rok 2020.

Tu si môžete pozrieť ukážky jednotlivých režimov hrania s pomocou náramkov Mictic:

https://www.youtube.com/watch?v=3yldl448eqg
https://www.youtube.com/watch?v=I56EnU3dNTY&t
https://www.youtube.com/watch?v=kzqy-264J_0
https://www.youtube.com/watch?v=G6xJrX7zpA8