Polícia priblížila, čo sa stalo počas hromadnej nehody na D1

TA3
30.7.2019 14:03

Scény ako z katastrofického filmu, zablokovaná diaľnica, viacero zranených a škody za desaťtisíce eur. Polícia deň po hrozivej hromadnej nehode na D1 podrobnejšie informovala o jej príčinách, priebehu a dôsledkoch.

Polícia priblížila, čo sa stalo počas hromadnej nehody na D1
SITA/Prezídium HaZZ

Vodič na Fiate chcel predbiehať kamión

"Diaľničná polícia bola k dopravnej nehode privolaná 29. 7. krátko po 14.00 h," informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Asi 500 metrov od križovatky na Hlohovec, v smere na Trnavu, došlo ku kolízii troch vozidiel. Vodič na aute Fiat Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, pravdepodobne chcel predísť kamión. V ľavom jazdnom pruhu si však zrejme nevšimol prichádzajúci Peugeot 406.

"Vodič kamiónu s rakúskym evidenčným číslom sa snažil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náklad ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami," pokračovala hovorkyňa.

Zranené mladé dievča, žena i kamionista

Pri nehode došlo k vážnejšiemu zraneniu 16-ročnej spolujazdkyne a 43-ročnej ženy, okrem toho sa zranil aj vodič z kamiónu. "Všetky zranené osoby boli prevezené do okolitých nemocníc. Pri nehode polícia alkohol u vodičov nezistila," uviedla Linkešová. Materiálne škody predbežne odhadli na 40-tisíc eur. Okrem toho sa pri nehode poškodila aj palivová nádrž, z ktorej vytieklo niekoľko litrov nafty do okolia. Tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia naďalej vyšetruje.

Polícia upozorňuje vodičov, že najmä v smere na Piešťany je stále prejazdný iba jeden jazdný pruh. "Pri jazde uvedeným úsekom žiadame vodičov, aby zvýšili opatrnosť a zbytočne nevytvárali kolízne situácie. Zároveň upozorňujeme vodičov, aby nezabúdali na bezpečnosť a na diaľnici skôr ako sa preradia do iného jazdného pruhu, skontrolovali situáciu za sebou a vedľa seba. Veľa vodičov si nepreverí najmä tzv. mŕtve uhly a začnú s preraďovaním bez kontroly v spätnom zrkadle a aj často krát bez použitia smerovky," dodala policajná hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok