Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google láka na Pixel 4 s rozpoznávaním tváre a sledovaním gest rúk

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa očakáva, že spoločnosť Google odhalí svoju ďalšiu vlajkovú loď smartfónu Pixel 4 pravdepodobne v októbri, už teraz láka spotrebiteľov na jeho dve nové funkcionality: technológiu rozpoznávania tváre pre odomknutie smartfónu a bezdotykové ovládanie s pomocou gest rukami.

Odomykanie smartfónu prostredníctvom rozpoznávania tváre nie je žiadna novinka, no len málo výrobcov investuje do predných fotoaparátov tak, aby mali vysokú presnosť, spoľahlivosť a rýchlosť pri skenovaní tváre používateľa. Inými slovami, aby bola technológia natoľko dobrá, že môže úplne nahradiť snímanie odtlačkov prstov.

Tieto vlastnosti však sľubuje Google s novou vlajkovou loďou Pixel 4. Ako náhle sa používateľ spredu pozrie na svoj smartfón, algoritmy pre jeho odomknutie prostredníctvom skenovania tváre sa aktivujú a začnú mapovať kontúry tváre s využitím predného fotoaparátu, dvoch infračervených kamier a projektoru vysielajúceho infračervený lúč.

Ak senzory a algoritmy používateľa rozpoznajú, telefón sa odomkne a podľa Google sa toto všetko udeje v jednom pohybe pri zdvihnutí smartfónu. Okrem toho by funkcionalita mala fungovať v takmer akejkoľvek orientácii, aj keď držíte telefón hore nohami a môže sa použiť aj pre bezpečné platby a overovanie prístupu do aplikácií.

Senzory a kamery, ktoré umožnia funkciu Motion Sense a odomykanie prostredíctvom rozpoznávania tváre v Pixel 4.

Toto všetko je možné vďaka inovácii, ktorá prichádza s novým smartfónom Pixel 4, Je ňou čip pre snímanie pohybu na báze radaru, ktorý sa nazýva ako Soli. Na jeho vývoji pracuje Google už niekoľko rokov a v podstate umožní, že používateľ môže so smartfónom pracovať bez toho, aby sa ho dotkol. Pixel 4 tak bude napríklad vedieť, že sa ho používateľ chystá zdvihnúť a môže zapnúť systém pre detekciu tváre. Gestá rukami zachytené Motion Sense umožnia tiež preskakovať prehrávané skladby, odložiť ranný budík či stíšiť vyzváňanie telefónneho hovoru. Nové funkcie Motion Sense sa budú zlepšovať a postupom času pribudnú aj ďalšie.

A to je nateraz všetko. Pred uvedením najnovšej vlajkovej lode Google Pixel 4 sa určite ešte dozvieme bližšie neoficiálne aj oficiálne informácie o jeho špecifikáciách.