Východom sa prehnali búrky. Vietor strhal strechy a lámal stromy

TA3 TASR
30.7.2019 06:25

V dôsledku lokálnych búrok zasahovali v pondelok hasiči vo vyše 60 prípadoch vo viacerých krajoch Slovenska. Najviac počasie potrápilo východ územia, v Prešovskom kraji hasičov vyslali k 23 udalostiam.

Odčerpávali vodu z pivníc

Hasiči počas pondelka zasahovali v súvislosti s lokálnymi búrkami vo viacerých slovenských krajoch, najčastejšie na východe republiky. Najviac prípadov zaznamenali v Prešovskom kraji, kde ich vyslali k 23 udalostiam. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru s tým, že rapídny nárast výjazdov tohto charakteru pribudol najmä po 17. hodine.

"V Košickom kraji pomáhali hasiči na 18 miestach, v Žilinskom a Banskobystrickom kraji zasahovali v súvislosti s odstraňovaním následkov nepriaznivého počasia pri deviatich udalostiach. V Bratislavskom kraji pomáhali príslušníci dvakrát, v Nitrianskom kraji raz," uviedla Farkasová.

Hasiči najčastejšie zasahovali pri odstraňovaní popadaných stromov z domov a cestných komunikácií, odstraňovaní strhnutých striech a odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a pivníc. Počas dňa ich vyslali k 64 udalostiam spôsobeným nepriaznivým počasím, na niekoľkých miestach v pondelok neskoro večer stále zasahovali, doplnila Farkasová.

Nasadili aj príslušníkov z Lešti

Celkom 11 zásahov za uplynulých 24 hodín absolvovali hasiči v Banskobystrickom samosprávnom kraji v súvislosti s počasím. Jednalo sa prevažne o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest, miestnych komunikácií, elektrických vedení, železničnej trate a odstraňovanie následkov strhnutej strešnej konštrukcie na polyfunkčnom objekte.

Ako informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici, najviac zásahov (tri) mali hasiči v okresoch Zvolen a Detva, dva razy zasahovali príslušníci HaZZ v okresoch Lučenec, Žarnovica a v nasadení boli aj príslušníci z Výcvikového centra HaZZ v Lešti. Celkom zasahovalo 28 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených desať kusov hasičskej techniky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok