Matku s dieťaťom hodili na koľajnice pod prichádzajúci vlak

TA3 SITA
29.7.2019 14:44

Osemročného chlapca zrazil na hlavnej železničnej stanici v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom vlak po tom, ako ho tam spoločne s matkou sotil 40-ročný muž.

Matku s dieťaťom hodili na koľajnice pod prichádzajúci vlak
SITA/AP

Páchateľ sotil matku s dieťaťom na trať v čase, keď do jednej z najrušnejších staníc v Nemecku vchádzal vysokorýchlostný vlak ICE. Matke sa podarilo včas utiecť, chlapca však zasiahol vlak a následne podľahol smrteľným zraneniam. Podozrivý muž sa neskôr pravdepodobne pokúsil neúspešne zhodiť pod vlak ešte ďalšiu osobu, dodala polícia.

Za páchateľom, ktorý sa z miesta činu snažil utiecť, sa rozbehli svedkovia incidentu. Zadržali ho neďaleko stanice. Muža vypočúva polícia, motív jeho činu nebol pre médiá bezprostredne známy. Hovorkyňa polície Isabell Neumannová uviedla, že medzi obeťami a páchateľom pravdepodobne vzťah nebol.

Matku mŕtveho chlapca previezli do nemocnice a taktiež ju vypočúvajú. O jej zdravotnom stave polícia informácie neposkytla. Prípad ochromil železničnú dopravu v najväčšom meste spolkovej krajiny Hesensko na niekoľko hodín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok