Prokaddáfíovská televízia potvrdila smrť jeho syna Chamísa

TASR
17.10.2011 06:43

Televízna stanica ar-Raj so sídlom v Sýrii, ktorá podporuje zvrhnutého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, dnes potvrdila, že jeden z jeho synov Chamís, veliteľ elitnej 32. armádnej brigády, zomrel už 29. augusta v boji juhovýchodne od hlavného mesta Tripolis.

Prokaddáfíovská televízia potvrdila smrť jeho syna Chamísa

Oznámila to agentúra Reuters.
Televízia ar-Raj informovala aj o smrti Chamísovho bratranca Muhammada Abdalláha Sanúsího, šéfa Kaddáfího rozviedky, ktorý padol v bojoch s jednotkami Prechodnej národnej rady (NTC) v meste Tarhúní, ležiacom 80 kilometrov juhovýchodne od Tripolisu.

Stanica, ktorá po ovládnutí Tripolisu silami NTC koncom augusta vysielala zvukové príhovory Kaddáfího a jeho hovorcu Músu Ibráhíma, zverejnila snímky Chamísa a Sanúsího sprevádzané čítaním veršov z Koránu.
Vojenskí predstavitelia NTC v auguste uviedli, že Chamís Kaddáfí bol zabitý v Tarhúní a pochovaný v meste Baní Walíd, čo však Kaddáfího stúpenci v tom čase nepotvrdili. Jeho smrť bola predtým ohlásená dvakrát, ale Chamís sa následne vždy objavil na verejnosti.

Predstaviteľ USA, ktorý nechcel byť menovaný, agentúre Reuters povedal, že Spojené štáty nemali doteraz nezávisle potvrdenú Chamísovu smrť, ale podobné informácie dostali od "dôveryhodných zdrojov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok