Na hrdinov nezabúdame. Putin sa potopil k ponorke na dne mora

TA3 ČTK
27.7.2019 21:38

Ruský prezident Vladimir Putin sa počas návštevy ostrova Hogland potopil v batyskafe C-Explorer 3 k vraku sovietskej ponorky, ktorá na dne Fínskeho zálivu leží od čias druhej svetovej vojny.

Na hrdinov nezabúdame. Putin sa potopil k ponorke na dne mora
SITA/AP

Za dohľadu šéfa Kremľa umiestnili potápači na vrak ponorky Šč-308 pamätnú tabuľu, ktorá pripomína smrť 40 členov posádky v roku 1942. Podľa vyhlásenia Kremľa držal Putin za zosnulých vojakov, ktorým sa stala osudnou nemecká mína, minútu ticha. "Celý svet musí vedieť, že Rusko nezabúda na svojich hrdinov, že nezabúda na tých, ktorí položili svoj život za slobodu a bezpečnosť našej vlasti," povedal Putin po návrate z morského dna.

Nie je to prvýkrát, čo sa Putin v batyskafe ponoril na dno mora. Naposledy v roku 2015 zostúpil do hlbín Čierneho mora pri návšteve Krymu. V špeciálnej ponorke sa potopil už aj na dno Baltu a tiež na dno Bajkalu. Ostrov Hogland leží uprostred Fínskeho zálivu, asi 40 kilometrov južne od fínskeho mesta Kotka. V rokoch 1917 až 1940 patril ostrov Fínsku pod názvom Suursaari. V nedeľu sa Putin zúčastní v Petrohrade prehliadky ruského námorníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok