Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Toyota ukázala celé portfólio robotov pre OH 2020 v Tokiu

Toyota ukázala celé portfólio robotov pre OH 2020 v Tokiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v marci boli v rámci projektu Tokyo 2020 Robot odhalení prví robotickí pomocníci a tentoraz spoločnosť Toyota stiahla oponu a predstavila kompletnú zostavu robotov pre nadchádzajúce olympijské hry, ktorá sa tak pripojí k asistenčným a donáškovým robotom, ktoré boli už predtým oznámené.

Hlavným robotickým tímom budú dvaja roboti predstavujúci maskotov. Modro-biely robot nesie názov Miraitowa a ružovo-biely robot sa volá Someity. Úlohou robotických maskotov bude vítanie športovcov a hostí na oficiálnych miestach. Dvojica bude rozpoznávať ľudí pomocou kamery namontovanej na ich hlavách, môže reagovať animovanými očami, prípadne zdvihnúť a podať človeku ruku.

Robotickí maskoti Miraitowa a Someity.

Ak ľudia nebudú mať možnosť vidieť činnosti robotických maskotov z prvej ruky, humanoidný robot T-HR3 sa ich bude snažiť zastúpiť čo najlepšie tým, že napodobní pohyby Miraitowy alebo Someity v reálnom čase. T-HR3 bude tiež schopný interagovať so športovcami alebo poskytovať návštevníkom zábery a zvuky vzdialených scén.

Humanoidný robot T-HR3.

Ďalším robotom je T-TR1, ktorý je navrchu vybavený kamerou a jeho telo z prednej časti tvorí veľký displej. Robot tak poslúži ako virtuálna mobilná obrazovka, ktorej cieľom je priblížiť športové udalosti ľuďom, ktorí ich nemôžu inak sledovať. Okrem toho T-TR1 umožní návštevníkom interakciu s inými ľuďmi pri druhom robotovi.

Robot T-TR1.

Obslužný robot Field Support Robot sa bude pohybovať autonómne a bude zbierať rozhádzané predmety, ako sú napríklad oštepy alebo disky. Tým sa zníži potreba ľudského personálu, ktorý sa tak zároveň vyhne nebezpečnej zóne.

Field Support Robot.

Olympijské hry 2020 v Tokiu sa teda rozhodne budú niesť v znamení robotiky. Bude určite zaujímavé sledovať, ako všetkých týchto robotických asistentov prijmú samotní športovci a návštevníci podujatia.

Delivery Support Robot a Human Support Robot.