Ovládli Technopol s pomocou súdu? Lipšic podal trestné oznámenie

TA3 TASR
24.7.2019 10:50

Ovládnutie Technopolu by nebolo možné bez súčinnosti Okresného súdu Bratislava I, bolo by omnoho komplikovanejšie. Myslí si to advokát poškodených Daniel Lipšic. V tejto veci podával minulý rok trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania právomocí. Trestné oznámenie podľa svojich slov podal nielen pre stratu časti spisu.

Ovládli Technopol s pomocou súdu? Lipšic podal trestné oznámenie
TASR/Martin Baumann

"Nezákonne bol vydaný kontumačný rozsudok. To nie je môj názor, to je názor súdu, ktorý ho zrušil ako nezákonne vydaný. Pokiaľ viem, už bolo trestné stíhanie v tejto veci začaté," skonštatoval. To, či očakáva obvinenia konkrétnych sudcov, povedať nechcel. Skonštatoval, že ľudia zo strany polície, súdov či prokuratúry, ktorí "s týmito bielymi goliermi spolupracovali, sú pre mňa väčší gangstri ako tie biele goliere (napríklad Marian Kočner, poznámka TASR), pretože policajti a sudcovia skladali sľub, že budú stáť na inej strane barikády".

Na posun v tejto veci upozornil portál Aktuality.sk, ktorému začatie trestného stíhania potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Zákonný sudca oznámil informáciu o chýbajúcej časti spisu v kauze Technopol predsedníčke OS Bratislava I Anne Kašajovej 10. októbra 2018. Tá o dva dni neskôr vydala pokyn na rekonštrukciu spisu. Pre chýbajúce strany odstúpil z funkcie podpredsedu OS Bratislava I Vladimír Sklenka.

Minister spravodlivosti Gábor Gál podal pre chýbajúcu časť spisu trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Potvrdil, že zo spisu chýbali strany 43 až 330. Následne odvolal z funkcie aj predsedníčku súdu. V kauze Technopol ide o spor, kde sa rozhoduje, kto je vlastníkom firmy. Podľa právnikov firmy, ktorá zastupuje vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka, sa týkala významnej časti doterajšieho konania. Podvod mal presahovať výšku dvoch miliónov amerických dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok