O Kočnerových zmenkách nevedela ani účtovníčka televízie

TA3 TASR
24.7.2019 09:48

Súd s Pavlom Ruskom a Mariánom Kočnerom v kauze miliónových zmeniek pokračuje. V utorok vypovedal Václav Mika, ktorý však Ruska v zmenkovej kauze nepodržal. Bývalý šéf Markízy na súde vyhlásil, že o žiadnych zmenkách nevedel.

Anna Miklošovičová, ktorá bola v minulosti účtovníčka Markízy, nemá o existencii zmeniek žiadne vedomosti, rovnako ako niekdajší riaditeľ televízie Václav Mika. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku má vypovedať aj spoločník Mariana Kočnera vo firme Gamatex, Štefan Ágh. Ten mal podľa obžaloby spolu s Kočnerom a Ruskom zmenky falšovať.

„O žiadnych zmenkách sa v tejto spoločnosti neúčtovalo,“ uviedla Miklošovičová vo svojej výpovedi. Na ŠTS vypovedal aj riaditeľ Markízy v rokoch 2006 až 2010, Václav Mika. Ten nemal v čase vykonávania svojej funkcie rovnako ako účtovníčka Miklošovičová o zmenkách žiadne vedomosti. Napriek tomu, že prokurátor uvádza v obžalobe, že sa Ágh podieľal na falšovaní zmeniek, má na pojednávaní postavenie svedka. Jeho vec bola totižto odčlenená na samostatné konanie. Na ŠTS by mal vypovedať v poobedňajších hodinách. Obžalovaní Kočner a Rusko podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.“

Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej. Na súde ju obvinil zo zavinenia situácie, ktorá viedla k predmetným zmenkám. Na súde svoju vinu odmieta. Ani prokurátor, ani obžalovaní nepripúšťajú dohodu o vine a treste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok