Mika pozná Ruska od revolúcie, o žiadnych zmenkách nevedel

TA3 TASR
23.7.2019 15:17

Niekdajší riaditeľ televízie Markíza Václav Mika nemal počas svojho pôsobenia vo funkcii vedomosť o zmenkách napriek tomu, že sa v tom čase stretával s Pavlom Ruskom. Povedal to vo výpovedi pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Poznajú sa z televízie

Na otázku prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, či by podľa neho mohla Markíza na seba takýto záväzok prebrať, odpovedal, že „záväzok bol vyšší, ako bola hodnota podielu Pavla R.“. Dodal, že keby o zmenkách vedel, tak by si premyslel, či bude v Markíze pracovať.

Na margo vzťahu s Ruskom Mika povedal, že sa poznajú ako kolegovia zo Slovenskej televízie, kde spolu pracovali do Nežnej revolúcie. Na margo vzťahu s Marianom Kočnerom povedal, že sa takisto poznajú z STV a že sa spolu stretávali na Donovaloch. „Nemal som s ním žiadne obchodné styky,“ dodal.

Kauza falšovania zmeniek

Na konci otázok obhajoby svedkovi chcel obhajca obžalovaných Michal Mandzák predložiť súdu novinový článok o licenčnom konaní Markízy. Tento dôkaz obhajca Markízy Daniel Lipšic namietal. Súd námietke vyhovel a dôkaz odmietol s tým, že sa nejedná o listinu.

Na ŠTS v utorok pokračuje pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. Z troch predvolaných svedkov sa zatiaľ dostavil iba Václav Mika. Obžalovaní sú niekdajší riaditeľ TV Markíza Rusko a Kočner. Ten je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka, zatiaľ čo Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Volzovej. Tá je podľa neho na vine za stav Markízy, ktorý mal vyústiť do urovnania sporov prostredníctvom zmeniek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok