Raúl Castro dúfa, že Putin mu pomôže zmodernizovať armádu

SITA
11.7.2012 20:33

Kubánsky líder Raúl Castro sa v stredu v Moskve stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s ktorým rokoval najmä o ekonomických otázkach. Zo strany Castra išlo už o jeho druhú návštevu Ruska odkedy na čele karibskej krajiny v roku 2006 vystriedal svojho brata Fidela.

Raúl Castro dúfa, že Putin mu pomôže zmodernizovať armádu
SITA

Kubánsky vodca dúfa, že s Putinom sa mu podarí uzavrieť viaceré obchodné dohody a zmierni tak dopady amerických sankcií, ktoré značne poškodzujú ekonomiku komunistického štátu. Putin ešte pred oficiálnym začiatkom rokovania za zatvorenými dverami nazval Kubu "partnerom, ale aj priateľom".

Ruský denník Kommersant v súvislosti s Castrovou návštevou napísal, že Havana má záujem najmä na uzavretí obchodných dohôd zameraných na modernizáciu kubánskych ozbrojených síl. Týkať sa to má najmä zastaraných tankov a ponoriek ešte zo sovietskej éry. Podľa novín by to však bolo v rozpore s americkými sankciami a Moskvu by to postavilo do konfliktu s USA. V oficiálnom stanovisku ruskej strany sa uvádza, že rokovania budú zamerané najmä na ekonomiku, modernizácia armády sa však v texte ani raz nespomína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok