Záhadnú ženu po Kimovom boku už identifikovali

SITA
11.7.2012 20:26

Záhadná žena, ktorá sa objavila so severokórejským lídrom Kimom Čong-unom na nedávnych podujatiach, sa volá Hjon Song-wol, je vydatá a má jedno dieťa, uvádza britský denník Telegraph.

Záhadnú ženu po Kimovom boku už identifikovali
SITA

Ide údajne o bývalú líderku populárnej hudobnej skupiny hrajúcej elektronickú hudbu, ktorá mala s Kimom vzťah pred desiatimi rokmi, keď sa vrátil z školy vo Švajčiarsku. Svoj pomer však museli na žiadosť Kimovho otca Kima Čong-ila prerušiť.

Hjon sa následne vydala za člena severokórejskej armády a porodila dieťa. Juhokórejské zdroje tvrdia, že po smrti Kimovho otca dvojica svoje priateľstvo obnovila a Hjon sa začala objavovať na verejnosti po boku mladého Kima.

Severokórejská televízia v nedeľu odvysielala zábery ženy, ktorá sprevádzala nového lídra krajiny na spomienkovom podujatí pri príležitosti úmrtia zakladateľa štátu Kima II-sunga (Ir-sena), Kimovho starého otca. Mladá žena s krátkymi vlasmi odetá v čiernom vo veku 20 až 30 rokov sedela po boku Kima aj v piatok na koncerte štátneho orchestra. Viaceré juhokórejské médiá uviedli, že je to Kimova mladšia sestra Jo-Čong, ktorá spolu s Kimom študovala v 90. rokoch vo Švajčiarsku, ďalšie špekulovali, že to môže byť Kimova manželka, partnerka alebo dcéra jednej z otcových mileniek, čiže nevlastná sestra.

Kim Čong-un prevzal v decembri vedenie KĽDR po smrti svojho otca, jeho presný vek však nie je známy. Odhaduje sa na 27 až 28 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok