Slovan si proti Pohroniu napravil reputáciu, postaral sa o to Šporar

TA3 TASR
20.7.2019 22:38

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola Fortuna ligy 2019/2020 na pôde nováčika FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:1. Dvakrát skóroval najlepší strelec uplynulého ročníka súťaže Andraž Šporar, raz sa v drese úradujúceho majstra presadil Aleksandar Čavrič.

Slovan si proti Pohroniu napravil reputáciu, postaral sa o to Šporar
TASR/Ján Krošlák

Bratislavčania nastúpili na duel proti nováčikovi súťaže s cieľom odčiniť tohtotýždňové vypadnutie z Ligy majstrov. Dočasný tréner Radenkovič urobil päť zmien v zostave oproti zápasu v Nikšiči. Slovan skóroval už v tretej minúte Šporarom, avšak gól neplatil pre ofsajd. V ôsmej minúte už bolo všetko v poriadku, po prieniku Šporara a jeho prihrávke cez Jacka poľahky poslal loptu medzi žrde Čavrič – 0:1. Majster naďalej dominoval, mal i ďalšie šance. Dražič v šestnástke po peknej akcii mieril tesne vedľa žrde a gólmana Jenča poriadne zamestnal z ľavej strany Suchockij.


Pohronie sa ťažšie dostávalo do šestnástky súpera, navyše sa im zranila africká kreatívna posila Badolo. Hostia sa prihlásili o slovo do prestávky ešte v 40. minúte. Po centri Bajriča hlavičkoval Abena nad brvno. Prvú vážnejšiu strelu medzi žrde vyslali domáci až v 44. minúte. Z otočky zakončil v pokutovom území Zachara, Greif bol na mieste. Po zmene strán sa dôležitý moment udial v 53. minúte. Tesák videl žltú kartu za faul na prenikajúceho Čavriča v pokutovom území, hoci zasiahol aj loptu, a nariadenú jedenástku premenil Šporar – 0:2. Nováčik následne nabral viac odvahy niečo vpredu vymyslieť. O slušnú koncovku sa pokúsil Abrahám, tečovanú loptu musel Greif vyškriabať spod brvna.

Na opačnej strane po rýchlom protiútoku vyslal krížnu strelu Čavrič, mieril tesne vedľa žrde a po rohovom kope hlavičkoval ešte nebezpečne Abena, no s podobným výsledkom ako jeho spoluhráč predtým. Oboch ich to mohlo mrzieť, pretože v 65. minúte sa po peknej akcii z ľavej strany presadil v šestnástke pohotový Abrahám a znížil na rozdiel gólu - 1:2. Ani v ďalších minútach nechýbali šance na oboch stranách. Slovan mohol zvýšiť, ak by mali presnejšiu mušku Dražič, Abena a Čavrič, Pohronie mohlo vyrovnať po rohu Zacharom, ktorý hlavičkoval tesne vedľa žrde. V závere sa majster spoliehal na brejky a jeden mu po pravej strane vyšiel, ťažil z neho pred odkrytou bránkou pohodlne Šporar – 1:3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok