Ukrajinci zavedú kastráciu pedofilov, zákon čaká na Zelenského

TA3 TASR
20.7.2019 07:25

Predseda ukrajinského parlamentu Andrij Parubij podpísal návrh zákona, ktorý zavedie povinnú chemickú kastráciu odsúdených pedofilov, a poslal ho na podpis prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Po prezidentovom podpise zákon vstúpi do platnosti deň po tom, ako bude zverejnený v štátnych médiách.

Ukrajinci zavedú kastráciu pedofilov, zákon čaká na Zelenského
SITA/AP

Ukrajinský parlament schválil návrh zákona 11. júla. Súčasťou chemickej kastrácie nie je chirurgický zásah. Zákrok je uskutočňovaný injekčnou aplikáciou chemickej látky, ktorá na určitý čas otupuje libido. Procedúra povinnej chemickej kastrácie by sa však nemala vzťahovať na osoby mladšie ako 18 a staršie ako 65 rokov.

Popri povinnosti podstúpiť chemickú kastráciu zákon stanovuje trest odňatia slobody vo výške 15 rokov za pohlavné zneužitie maloletej osoby a päť rokov za obscénne správanie s účasťou maloletej osoby. Povinná chemická kastrácia pedofilov je uzákonená v mnohých krajinách vrátane Británie, Dánska, Francúzska, Izraela, Kanady, Kazachstanu, Nemecka, Nórska, Spojených štátov a Švédska. V Rusku je chemická kastrácia odsúdených osôb od roku 2012 možná, avšak len s ich súhlasom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok