13. etapu vyhral Alaphilippe, Sagan pobavil divákov svojou fintou

TA3 TASR
19.7.2019 19:21

Domáci cyklista Julian Alaphilippe z tímu Deceuninck-Quick-Step triumfoval v piatkovej trinástej etape Tour de France. Nositeľ žltého dresu zvýšil v jedinej individuálnej časovke 106. ročníka náskok na čele priebežného poradia, keď najbližšieho prenasledovateľa a obhajcu celkového prvenstva Gerainta Thomasa z Veľkej Británie zdolal o štrnásť sekúnd.

13. etapu vyhral Alaphilippe, Sagan pobavil divákov svojou fintou
TASR/AP

Tretí najlepší čas s odstupom 36 s na víťaza si pripísal Belgičan Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), ktorý na 27,2 km trati v okolí mesta Pau dlho viedol. Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) obsadil 72. pozíciu (+3:33 min). Jazdci prešli troma medzičasmi, z nich prostredný bol na méte 15,5 km na vrchole Côte d'Esquillot, dovedna stúpali 373 metrov.

Na konci na nich čakal strmý úsek s maximálnym sklonom sedemnásť percent. Za dobrým výsledkom mieril Belgičan Wout van Aert, ktorý sa už vo farbách Jumbo-Visma radoval v tímovej časovke a zvíťazil aj v individuálnej desiatej etape, no v závere zachytil zábranu na kraji cesty a tvrdo spadol.

Sagan finišoval na 40. mieste s mankom 2:57 min na De Gendta, napokon klesol o ďalších 32 pozícií, ale piatok poňal aj exhibične, keď divákov popri trati pobavil jazdou na zadnom kolese do kopca. Celkovo mu patrí 56. priečka (+39:58) a je na čele bodovacej súťaže o zelený dres. Jeho nemecký tímový kolega Maximilian Schachmann dokončil časovku, no po páde prišiel v bolestiach s viacerými zraneniami. V sobotu je na programe 117,5 km z Tarbes na vrchol legendárneho Col du Tourmalet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok