Prerušili stíhanie v prípade najväčšej tragédie na festivale Pohoda

TA3 ČTK
18.7.2019 15:44

Súd prerušil trestné stíhanie predstaviteľa nemeckej firmy Landauer-Weihnachtscircus, ktorej stan po páde na hudobnom festivale Pohoda v roku 2009 usmrtil dvoch ľudí. Dôvodom je zlý zdravotný stav obžalovaného Jakoba Bosserta. S odvolaním sa na vyjadrenie súdu o tom informovali viaceré slovenské médiá.

Prerušili stíhanie v prípade najväčšej tragédie na festivale Pohoda
TASR/Tomáš Halász

"Okresný súd Trenčín dospel k záveru, že obžalovaného nemožno pre závažné psychické stavy, ktorými trpí od roku 2009, postaviť pred súd, a preto prerušil trestné stíhanie," povedal hovorca súdu Roman Tarabus. Dodal, že rozhodnutie súdu je právoplatné, prokurátor totiž sťažnosť nepodal. Súd zároveň ministerstvu spravodlivosti navrhol, aby prípad postúpil nemeckým úradom.

Prokuratúra obžalovala Bosserta zo všeobecného ohrozenia, za čo by mu v prípade dokázania viny hrozilo až desaťročné väzenie. Súd plánoval začať s procesom tento rok v marci. Obžalovaný sa ale na súd nedostavil. Sudkyňa líčenie odročila a vyžiadala si lekársku správu o stave obžalovaného.

20180201-tragedie-0021486480_ac1100ae-7765-e26e.jpg

Vlani súd prikázal spomenutej nemeckej firme vyplatiť organizátorovi festivalu 33.190 eur ako náhradu škody za pád stanu. Rozhodnutie nie je právoplatné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok