Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nintendo pridáva novým modelom Switch dlhšiu výdrž batérie

Nintendo pridáva novým modelom Switch dlhšiu výdrž batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len týždeň potom, čo spoločnosť Nintendo oznámila vreckovú verziu hernej konzoly Switch Lite, teraz potichu odhalila revíziu hardvéru pre plnohodnotný model Switch. Herné konzoly Nintendo Switch predávané po auguste tak budú mať oveľa dlhšiu výdrž batérie ako dva roky starý model.

Výdrž batérie hrá dôležitú rolu pre ručné konzoly, najmä také, ktoré sú výkonné ako Nintendo Switch. Hoci vydaný model má slušnú výdrž až 6 a pol hodiny na jedno nabitie, mohla výdrž klesnúť i na 2,5 hodiny, v závislosti od toho ako náročná bola hra na výkon. Aktualizovaný model hernej konzole Switch pritom zvyšuje spodnú hranicu výdrže batérie 4,5 hodiny, zatiaľ čo maximálna výdrž je udávaná na až 9 hodín. Je to dokonca viac, ako pri nedávno predstavenom vreckovom modeli Switch Lite.

Aktualizovaná verzia hernej konzoly Nintendo Switch.

Batéria je v podstate jedinou aktualizáciou, čiže ide len o vylepšenie základného modelu z pred dvoch rokov. Neočakáva sa pritom, že súčasní vlastníci herných konzol Switch siahnu po tejto revízii, no spoločnosť Nintendo chce týmto krokom hlavne nalákať nových potenciálnych záujemcov, ktorý tak môžu ťažiť z dlhšej výdrže batérie.

Aktualizovaná verzia hernej konzoly Nintendo Switch.

Ak ste teda premýšľali o kúpe hernej konzoly Switch, oplatí sa počkať s nákupom až do polovice augusta, kedy by mal byť nový model pustený do predaja. Jeho cena je 299,99 dolárov, čiže je rovnaká ako u súčasnej verzie a je pravdepodobné, že aktualizovaná herná konzola úplne nahradí starší model. Na pultoch obchodov by sa mala dať ľahko odlíšiť aj vďaka novému žiarivo červenému obalu.

Aktualizovaná verzia hernej konzoly Nintendo Switch.