Nicholsonová chcela kandidovať do NR SR, funkcia to zmenila

TA3 TASR
18.7.2019 12:55

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová z frakcie Európskych konzervatívcov a reformistov zvažovala kandidatúru v budúcoročných parlamentných voľbách, avšak zvolenie za predsedníčku Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne záležitosti mení situáciu. Potvrdila to samotná europoslankyňa.

Priznala, že "jej zvolenie je pre ňu novou situáciou, ktorú nečakala, váži si ju", a preto akékoľvek ďalšie aktivity vzhľadom na domácu politiku bude reflektovať v súvislosti s novou funkciou na pôde EP.

Slovenská poslankyňa bola vo štvrtok zvolená za predsedníčku Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne záležitosti. Za jej potvrdenie do tejto funkcie hlasovalo 38 členov 55-členného výboru, 14 bolo proti a traja sa hlasovania zdržali.

Pôvodne bola za šéfku tohto výboru, ktorý v rámci politických dohôd medzi siedmimi politickými frakciami pripadol frakcii ECR, nominovaná bývalá poľská premiérka a teraz europoslankyňa Beata Szydlová. Tá však doplatila na blokovanie zo strany liberálnej frakcie Obnovme Európu, ktorej členovia sa rozhodli bojkotovať kandidátov na predsednícke a podpredsednícke funkcie vo výboroch EP z populistických hnutí a tiež z tých politických strán a krajín, voči ktorým má Európska komisia výhrady pre porušovanie princípov právneho štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok