MMF nie je spokojný s reformami v Taliansku

TASR
11.7.2012 10:07

Taliansko, ktoré sužujú hospodárske problémy, musí podľa Medzinárodného menového fondu (MMF) robiť proti kríze viac. Reformy trhu práce a v sektore služieb, do ktorých sa pustil premiér Mario Monti, sú potrebné, ale nie dostatočné.

MMF nie je spokojný s reformami v Taliansku
SITA

Uvádza sa to v správe o situácii v Taliansku, ktorú vypracovali analytici fondu. Vo Washingtone ju uverejnili v utorok (10. 7.) Konštatuje sa v nej, že nad talianskou konjunktúrou visia veľmi čierne mraky. Ďalšie reformy sa musia zamerať na rast produktivity a rast zamestnanosti. Fond považuje za nevyhnutné, aby sa zvýšila miera zamestnanosti žien a decentralizoval sa rast miezd. Investičnú klímu treba zlepšiť a náklady firiem znížiť.

Vláda má pokračovať v úspornej politike, ktorá nezabrzdí hospodársky rast. Smer, ktorým sa treba uberať, ukazuje ohlásený balík úsporných opatrení. Ale ešte aj popri ňom jestvuje priestor na zníženie miezd vo verejnom sektore, na pokles daní a na efektívnejší boj proti daňovým únikom. Vláda by sa mala pustiť aj do rozsiahleho privatizačného programu. MMF pokladá taliansky bankový systém za mohutný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok