Ak by Radičová kandidovala, vyhrala by prezidentské voľby

TASR
11.7.2012 08:25

Prezidentské voľby v roku 2014 by podľa najnovšieho prieskumu Agentúry MVK pre Hospodárske noviny vyhrala expremiérka za SDKÚ-DS Iveta Radičová, ktorá by získala 33,3 percenta hlasov. O výsledkoch prieskumu informoval Pavel Haulík z prieskumnej agentúry.

Ak by Radičová kandidovala, vyhrala by prezidentské voľby
SITA

Na druhom mieste by podľa prieskumu z 20. až 27. júna tohto roka skončil súčasný premiér Robert Fico (Smer-SD) so ziskom 30,1 percenta hlasov opýtaných. Respondentov sa pýtali, komu z určených kandidátov by dali v prezidentských voľbách svoj hlas. K dispozícii mali uzavretý zoznam potenciálnych kandidátov na post hlavy štátu.

Podľa výsledkov prieskumu na reprezentatívnej vzorke 1124 respondentov by sa na treťom mieste umiestnil Ján Čarnogurský so 14,9 percenta hlasov, za ním Pavol Hrušovský s 8,6 percenta. Na piatom mieste by so ziskom 5,8 percenta hlasov opýtaných skončil Mikuláš Huba, nasledujú František Šebej (4,7 percenta) a Peter Osuský (2,6 percenta). Na voľbách by sa nezúčastnilo alebo by si nevedelo zo zoznamu kandidátov vybrať, komu by dalo hlas, 38,6 percenta opýtaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok