ZOO prehovorila o evakuácii a leopardovi. Opäť ju otvorili

TA3
16.7.2019 12:24

Bratislavskú ZOO museli v pondelok po incidente vo výbehu leoparda evakuovať. Eliya, samička leoparda cejlónskeho, ktorá nedávno oslávila prvé narodeniny, sa v poobedňajších hodinách zakliesnila medzi hornou sieťou výbehu a kmeňom stromu. Teraz je už bezpečne späť u svojej matky.

ZOO prehovorila o evakuácii a leopardovi. Opäť ju otvorili
ZOO Bratislava

"Keďže sa snažíme, aby výbehy čo najviac pripomínali prirodzené prostredie daných druhov, vo výbehu leoparda cejlónskeho sa nachádza strom, ktorý slúži na tienenie," uviedla bratislavská ZOO.

"Pre leopardy je prirodzené liezť na stromy, tak ako pre tie naše, ktoré v ZOO chováme. Našej zvedavej mladej samici sa podarilo prekonať zábrany umiestnené na strome, čo malo za následok jej zakliesnenie medzi vrchnou sieťou a kmeňom stromu. Nakoľko sa jednalo o mimoriadnu situáciu, postupovali sme podľa vnútorných predpisov a smernice. Aj keď nehrozilo bezprostredné nebezpečenstvo, ZOO Bratislava sme evakuovali," dodalo zariadenie.

Pracovníci ZOO a veterinárny lekár vraj mali celú situáciu pod kontrolou. Samička sa sama zo zovretia dostala a vrátila sa späť po kmeni do výbehu k svojej matke. "Nedošlo k žiadnej ujme na zdraví ani zvieraťa, ani ľudí," dodala ZOO s tým, že momentálne sa pracuje na úprave kmeňa a vrchnej siete, avšak ZOO je otvorená podľa bežných otváracích hodín od 09:00 do 19:00. Po úprave vonkajšej expozície vypustia samca (otca Eliye). Matka s dcérou sú vo vnútornej expozícií, ktorá je prístupná návštevníkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok