Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najmenší bezzrkadlový fotoaparát na svete sa zmestí do dlane

Najmenší bezzrkadlový fotoaparát na svete sa zmestí do dlane
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezzrkadlové fotoaparáty prinášajú fotografom možnosť cestovať na ľahko, no nový miniatúrny fotoaparát od spoločnosti Sigma posúva túto myšlienku do úplného extrému. Model Sigma fp sa totiž označuje ako najmenší a najľahší bezzrkadlový fotoaparát na svete, ktorý bez väčších problémov vkĺzne do vrecka.

Nový bezzrkadlový fotoaparát Sigma fp váži 370 gramov a má rozmery 11,3 x 7 x 4,5 centimetrov, vďaka čomu sa pohodlne zmestí do dlane. Toto mimoriadne kompaktné zariadenie je odolné voči striekajúcej vode a prachu, takže používatelia si ho môžu zobrať aj do menej ideálneho prostredia. Sigma fp používa elektronickú uzávierku, ktorá redukuje otrasy a hluk pri stláčaní spúšte.

Bezzrkadlový fotoaparát Sigma fp.

Na zadnej strane sa nachádza 3,15 palcový dotykový LCD displej s rozlíšením 2,1 milióna bodov a vo vnútri nájdeme 35 mm širokouhlý (35,9 x 23,9 mm) obrazový senzor Bayer so zadným podsvietením, ktorý má rozlíšenie 24,6 megapixlov. Fotoaparát používa nový systém bajonetu L a spoločnosť Sigma pre neho oznámila aj množstvo nových objektívov. Vďaka konvertoru MC-21 sa však otvárajú aj možnosti osadenie ďalších objektívov Sigma a Canon.

Bezzrkadlový fotoaparát Sigma fp.

Čo sa týka snímania videí, Sigma fp podporuje 12-bitový CinemaDNG externý záznam pre formát RAW videa a snímanie v 4K UHD pri rýchlosti 24 snímok za sekundu. K dispozícii je aj funkcia, ktorá dokáže vytvárať animované súbory GIF.

Spoločnosť Sigma zatiaľ ešte nezverejnila podrobnosti o dostupnosť a cene nového bezzrkadlového fotoaparátu Sigma fp, no očakáva sa, že by mal byť k dispozícii niekedy na jeseň.

Bezzrkadlový fotoaparát Sigma fp.