Futbaloví chuligáni spoznali svoj trest, pôjdu za mreže a vyhostia ich

TA3 TASR
14.7.2019 16:58

Štyria Holanďania a traja Poliaci boli odsúdení za prečin výtržníctva na nepodmienečný trest odňatia slobody v dĺžke šiestich mesiacov a na tri roky trestu vyhostenia z územia Slovenskej republiky. Voči trestnému rozkazu Okresného súdu Bratislava I nepodali odpor. Rozhodnutie je právoplatné. Informoval o tom hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Siedmi futbaloví chuligáni budú umiestnení do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Po troch mesiacoch výkonu trestu môžu požiadať o podmienečné prepustenie. Po podmienečnom prepustení si odpykajú trojročný trest vyhostenia z územia SR. "Zo strany súdu ide o rozhodnutie o nepodmienečnom treste odňatia slobody vzhľadom na závažnosť skutku a vzhľadom na generálnu prevenciu pre budúcnosť," uviedol Adamčiak.

Polícia obvinila za výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Po bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila 107 osôb, z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranených bolo podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok