Fotogaléria: Dážď fanúšikov Pohody neodradil, prišla i Radičová

TA3 SITA
14.7.2019 00:40

V sobotu popoludní sa na trenčianskom festivale Pohoda predstavilo množstvo zaujímavých hostí zo sveta hudby, literatúry, politiky či filmu. Počasie bolo napokon prevažne slnečné, večer nad letiskom aj zapršalo.

Fotogaléria: Dážď fanúšikov Pohody neodradil, prišla i Radičová
SITA/Martin Medňanský

Fanúšikom hrali v daždi

Na Orange stagei vystúpili americká rapperka Akua Naru či nemecká folková kapela Bukahara, ktorá priniesla skvelý letný koncert. Na hlavnom pódiu sa už predstavili Bazzookas, ktorí majú v areáli aj svoj žltý autobus, kde sa konajú koncerty počas celej Pohody. Slovenskú scénu na najväčšom pódiu zastúpili Korben Dallas, ktorí hrali fanúšikom a fanúšičkám v daždi.

Prehánka neprekážala rakúskej formácii Cari Cari, ktorá zahrala v krytom EUrópa stagei. Indierocková kapela si svojím hypnotizujúcim vystúpením zjavne získala počas prvého koncertu na Slovensku množstvo fanúšikov. Ich hodinová šou ponúkla skvelú gitaru, spev, bicie, didgeridoo aj drumbľu, to všetko posilnené rôznymi efektmi a animovanou videoprojekciou. Zazneli aj piesne ako Summer Sun, Mapache či coververzia hitu Bang Bang (My Baby Shot Me Down). Organizátori Pohody radi pozývajú na letisko interpretov, ktorí tu už vystúpili a zaujali publikum. Cari Cari by mohli byť ďalším takýmto prípadom.

Radičová, Kocáb, Gál

V stane .týždeň diskutovala bývalá premiérka Iveta Radičová o liberalizme či rozdieloch v regiónoch Európskej únie a tiež Slovenska. V EUrópa stagei sa rozprávali o Nežnej revolúcii Fedor Gál a Michael Kocáb, v Literárnom stane Martinus odpovedal na otázky návštevníkov Simon Mawer, autor románu Sklenená izba, ktorý tiež súhlasil s autogramiádou. V rovnakom čase už čítali na pódiu ukážky prihlásených diel do súťaže Poviedka herečka Zuzana Mauréry a jej kolega Ady Hajdu.

Zástupcovia festivalu tiež ohlásili zmeny v programe. Kapela Penelope Isles má meškanie a preto zahrá o 3:00 na EUrópa stagei. Veronica Vasicka požiadala o ďalšie vystúpenie, keďže to piatkové poznačili problémy so zvukom. Organizátori jej želaniu vyhoveli a interpretka bude mať koncert aj o 2:20 v CCC Clube.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok