Vydieral Fico exprezidenta Kisku? Prípad nie je zďaleka na konci

TA3 SITA
12.7.2019 17:43

Ani po piatich mesiacoch nie je jasné, či predseda Smeru Robert Fico vydieral alebo nie Andreja Kisku vo funkcii prezidenta. Hoci v prípade sa už uskutočnilo záverečné preštudovanie spisov, nie je zďaleka na konci.

Vydieral Fico exprezidenta Kisku? Prípad nie je zďaleka na konci
SITA/Diana Černáková

Hovorca krajskej prokuratúry pre spravodajský portál televízie JOJ noviny.sk potvrdil, že v prípade žiadajú o ďalšie dokazovanie. "Vo veci sa aktuálne uskutočnilo záverečné preštudovanie spisového materiálu jednotlivými procesnými stranami, pričom splnomocnenec poškodeného pri preštudovaní vzniesol nové návrhy na doplnenie dokazovania, ktorým vyšetrovateľ vyhovel a budú sa ešte musieť vykonať," vyhlásil Matej Izakovič z Krajskej prokuratúry v Bratislave. Andrej Kiska potvrdil, že od marca vypovedať nebol. Robert Fico označil celú túto kauzu za "blbosť".

Kiskovi sa podľa jeho tvrdení vyhrážal expremiér a v súčasnosti poslanec Národnej rady SR Robert Fico s tým, že pokiaľ ho prezident nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR, bude boj proti jeho osobe pokračovať. Následne bol podľa Kisku účelovo obvinený konateľ jeho spoločnosti KTAG. Polícia už vypočula všetkých aktérov, ktorí majú byť svedkami vyhrážania. Okrem Kisku a Fica aj premiéra Petra Pellegriniho či hovorcu exprezidenta Romana Krpelana. Béla Bugár vypovedať odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok