Po veľkej bitke chuligánov padli obvinenia, polícia žiada o pomoc

TA3 TASR
12.7.2019 14:55

Polícia obvinila pre výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Žiada o pomoc prípadných svedkov. Podľa ministerstva vnútra bol incident v bratislavskom centre náhodným stretom fanúšikov, ktorý sa nedal predvídať.

Polícia žiada záznamy

Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom super rýchlom konaní. Policajti v rámci objasňovania tohto skutku žiadajú o pomoc všetkých tých, ktorí si udalosť natáčali mobilom, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici. V rámci trestného konania sa v súčasnosti zisťuje aj počet poškodených a rozsah spôsobenej škody.

"Dnešným dňom bolo postupom podľa paragrafu 206, odsek 1 Trestného poriadku vznesené obvinenie siedmim osobám za prečin výtržníctva. Obvinení boli v danom procesnom postavení aj vypočutí. Zvyšné osoby boli zo zadržania prepustené, nakoľko dôkazná situácia neumožňovala spomínaný procesný postup uplatniť aj voči nim. V súčasnosti očakávame sfinalizovanie skráteného vyšetrovania po procesnej a aj administratívnej stránke, pričom zatiaľ prokuratúre nebola odovzdaná žiadna zadržaná osoba so spisom na ďalší postup," uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

Zadržali viac ako 100 osôb

Po stredajšej bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila 107 osôb. Z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranilo sa podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.

Podľa rezortu vnútra bol incident na Ventúrskej ulici náhodným stretom fanúšikov, ktorý sa nedal predvídať. Polícia tak reaguje na informácie, ktoré mali byť údajne znamením možného útoku futbalových fanúšikov. Uviedol to hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Podľa Lazarova bola polícia pripravená na okamžité zákroky, avšak „nemôže byť v jednom čase na všetkých miestach a naraz kontrolovať každého fanúšika v meste“„V tomto prípade prišlo k náhodnému stretu fanúšikov, ktorý sa nedal predvídať,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok