Orbán pochválil slovenskú prezidentku, ctí si Maďarov aj V4

TA3 TASR
12.7.2019 10:07

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si ctí Maďarov aj zoskupenie krajín Vyšehradskej štvorky. Uviedol to maďarský premiér Viktor Orbán v reakcii na budapeštiansku návštevu najvyššej slovenskej predstaviteľky.

Orbán pochválil slovenskú prezidentku, ctí si Maďarov aj V4
SITA

V rozhovore pre maďarský verejnoprávny rozhlas Orbán tieto Čaputovej postoje, ktoré vyplynuli z jej rozhovorov s prezidentom Jánosom Áderom a s predsedom maďarskej vlády, označil za chvályhodné. Orbán sa s Čaputovou vo štvrtok zhodli v tom, že vyšehradská spolupráca je pre strednú Európu strategickou záležitosťou, a to najmä v súčasnosti, keď sa v Európskej únii diskutuje o najdôležitejších otázkach budúcnosti kontinentu.

Maďarský premiér tiež vyslovil názor, že Slováci sa vzdali svojej finančnej nezávislosti. "Stalo sa však iba toľko, že zaviedli euro," dodal. K možnému termínu vstupu Maďarska do eurozóny Orbán 10. januára povedal, že nevidí jasne takúto perspektívu. "V čase, keď sme sa zaviazali do nej vstúpiť, boli podmienky spoločnej meny ešte úplne iné. Maďarsko bude v otázke zavedenia eura vyčkávať," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok