V reštaurácii útočili sekerami a obuškami. Motorkárov obžalovali

TA3 TASR
12.7.2019 08:12

Portugalská prokuratúra obžalovala 89 členov motorkárskeho klubu Hells Angels z účasti na organizovanom zločine, pokusov o vraždu, lúpeže a nezákonného obchodovania s drogami. Stalo sa tak po dlhšom vyšetrovaní, ktoré doteraz viedlo k desiatkam zatknutí portugalských i zahraničných motocyklistov.

V reštaurácii útočili sekerami a obuškami. Motorkárov obžalovali
SITA/AP (ilustračné foto)

V obžalobe prokuratúry sa uvádza, že v marci minulého roka sa obžalovaní - vyzbrojení nožmi, sekerami a obuškami - pokúsili v reštaurácii na okraji portugalského hlavného mesta Lisabon zabiť štyroch ľudí a ďalšie osoby vážne zranili. Reštauráciu pri útoku zničili. Podľa prokuratúry tieto osoby patria do motocyklového klubu Hells Angels. Z celkovo 89 obžalovaných sa 37 nachádza v predbežnej väzbe, piati sú pod elektronickým dohľadom a dvaja, ktorých zadržali v Nemecku, čakajú na vydanie do Portugalska.

Podľa úradov útoky boli súčasťou bojov o teritórium v súvislosti s nezákonným obchodovaním so zbraňami a drogami. Motocyklisti boli tiež obvinení z vydierania, držania nelegálnych zbraní a streliva. Motorkársky klub Hells Angels, ktorý má okolo 470 pobočiek vo viac ako 50 krajinách sveta vrátane Portugalska, vznikol v roku 1948 v Spojených štátoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok